Garo izoliacinė plėvelė AIRSTOP SOLID SD 23 – solidus pasirinkimas


Vandens garų savybė - gebėjimas prasiskverbti per orui nelaidžias užtvaras. Garų drėgmės skvarba per atitvaras yra labai lėta, tačiau per vieną ar kelis sezonus jos gali prisikaupti pakankamai dideliais jau susikondensavusio vandens garų kiekiais. Šį pavojinga drėgmė geriasi į termoizoliacijos medžiagas, blogina jų šilumos izoliacines savybes, taip sudarydama palankią terpę pelėsių ir grybelių augimui. Norint apsaugoti šilumos izoliacinę medžiagą nuo drėgmės pastato viduje, būtina įrengti garo izoliacinę plėvelę. Be garo izoliacinės plėvelės rasos taškas atsiras vidinėje pastato konstrukcijos pusėje, ko pasekoje atsiranda daug nemalonių rūpesčių.
Kad oras iš vidaus patalpų nepatektų į šiltinimo sluoksnį ir nesusidarytų rasos taškas, vidaus apdailai rinkitės ISOCELL garo izoliacinę plėvelę - AIRSTOP SOLID SD23. Jos paskirtis nepraleisti drėgmės (vandens garų) susidariusių pastato viduje į šilumos izoliacinę medžiagą. AIRSTOP SOLID SD23 - ypatingai nepralaidus garų barjeras, slopinantis rasos taško atsiradimą vidinėje pastato konstrukcijos pusėje ir ilgam užtikrinantis stogo ir sienų konstrukcijų hermetiškumo lygį.
ISOCELL garo izoliacinės plėvelės AIRSTOP SOLID SD 23 techniniai parametrai
NAUDOJIMO PASKIRTIS:
stogams, sienoms, luboms,
patalpoms.







PRODUKTO MATMENYS
Ritinio plotis 1,50 m 3,20 m
Ritinio ilgis 50 m 50 m
Ritinio paviršius 75 m² 160 m²
Ritinio svoris 8 kg 16,5 kg
PRODUKTO DUOMENYS PAGAL STANDARTĄ EN 13984
Medžiagos sudėtis tinkleliu sustiprintas polipropileno medžiaga su poliolefino danga
Ploto svoris (EN 1849-2) 100 g / m²
Storis (EN 1849-2) 0,4 mm
Atsparumas temperatūrai 40 °C - + 80 °C
SD vertė (EN 1931) 23 m
Vandens garų pralaidumas: 23 m (-10/+7)
Vandens nepralaidumas: W1
Tempiamasis stipris (EN 12311-2) > 285 N/50 mm (į ilgį); >385 N/50 mm (į plotį)
Pailgėjimas (EN 12311-2) > 15 % (į ilgį ir plotį)
Drėgmės sklidimo atsparumas (EN 12310-1) > 260 N > 245 N
Atsparumas ugniai (EN 13501-1) E (klasė)

Produkto privalumai:
  1. Vandens garų pralaidumas matuojamas SD koeficientu. Tai - santykinis dydis, nurodantis medžiagos laidumą garams. Kuo mažesnis šis skaičius, tuo daugiau plėvelė praleidžia vandens garų ir atvirkščiai. Taigi, lentelėje pateikti duomenys rodo, kad AIRSTOP SOLID SD23 pasižymi geromis vandens garų nepralaidumo ir ilgaamžiškumo savybėmis.
  2. Svarbus yra ir plėvelės tempimo jėgos koeficientas. Jis tampa reikšmingu montuojant plėvelę. Garo izoliacinė plėvelė AIRSTOP SOLID SD23 turi didesnį tempimo jėgos koeficientą nei kitos plėvelės. Todėl ši plėvelė ne taip greitai plyšta ir yra mažai pažeidžiama montavimo metu.
  3. Renkantis plėveles, visada atkreipkite dėmesį į plėvelės ilgaamžiškumą. Specialiai garų izoliavimui skirta plėvelė AIRSTOP SOLID SD23, remiantis daugeliu atliktų tyrimų, yra ilgaamžiškesnė už polietileno plėveles.
Rekomenduojami kokybiški sandarinimui skirti priedai:
  • Sandarinimo juosta AIRSTOP FLEX ADHESIVE TAPE. Šiek tiek permatoma, daugiafunkcinė lipni juosta, skirta sandariam klijavimui. Padengta itin atspariu klijų sluoksniu. Tinka naudoti beveik ant visų paviršių, įskaitant mūrą ir betoną (prieš tai betoną ir mūrą reikia nuvalyti ir padengti „Bubi lF Primer“ gruntu ). Galima tinkuoti ir dažyti!
  • Sandarinimo juosta AIRSTOP KB ADHESIVE TAPE. Drėgmės nepraleidžianti lipni juosta skirta hermetiškam sandarinimui. Padengta itin atspariu klijų sluoksniu. Tinka naudoti beveik ant visų paviršių. Puikiai tinka tiesioms jungtims (garų izoliacinės plėvelės persidengimams, faneros, OSB plokščių jungtims ir kt.).
  • Sandarinimo juosta AIRSTOP ELASTO ADHESIVE TAPE. Elastinga, audiniu sutvirtinta lipni juosta, turinti gausų aukštos kokybės akrilato klijų sluoksnį ir atspari plyšimams. Paskirtis: sandariai uždaryti garus izoliuojančių plėvelių persidengimus, skvarbos taškus, vielos bei vamzdžių įsiskverbimus.
  • Sandarinimo klijai AIRSTOP SPRINT SEALANT. Bekvapis, greitai džiūstantis sandariklis, skirtas hermetiškam tarpų ir jungčių sandarinimui tarp pastato konstrukcinių dalių (pvz. aplink duris ir langus).
Tam, kad įrengta termoizoliacija veiktų be priekaištų, o pastatas taptų sandarus, darbai turi būti atlikti kruopščiai ir kokybiškai, naudojant profesionalias sandarinimo medžiagas (izoliacines plėveles, sandarinimo juostas, hermetikus ir kt.). Tokios medžiagos turi nepalyginamai geresnes sandarinimo savybes bei ilgaamžį patvarumą. 
Pilną sandarinimo prekių sąrašą galite rasti čia - www.termas.lt

Jeigu norite lengvai pasiekti tinkamų sandaraus šiltinimo rezultatų, naudokitės profesionalų patarimais. Mes dirbame visoje Lietuvoje:
  • teikiame konsultacijas,
  • atliekame matavimus ir sudarome darbų sąmatas,
  • įrengiame izoliacines plėveles ir atliekame sandarinimo darbus,
  • tikriname su specialia įranga, kaip tinkamai atlikti sandarinimo darbai,
  • darbams suteikiama 100 % sandarumo garantija.
Skambinkite mums tel. 862350820 arba rašykite – el.p. info@termas.lt