KARKASO PARUOŠIMAS ŠILTINIMUI EKOVATA ŠLAPIU BŪDU



Ekovata pučiama per žarną ir antgalį oro srovės pagalba. Išpurškimo antgalyje ekovata sudrėkinama, tokiu būdu sudrėkinta ekovata užpurškiama ant apšiltinamo paviršiaus. Ekovata gerai išpurenama ir pučiama kartu su vandeniu arba klijais be formaldehidų ant bet kokio vertikalaus paviršiaus. Ekovatos šiltinimas šlapiuoju būdu labai gerai tinka mediniams ir rąstiniams namams šiltinti.



Tačiau prieš pradedant šiltinimą šlapiuoju būdu, sienos turi būti specialiai paruoštos. Yra padaromas karkasas iš medinių tašų ar metalinių profilių, šie pritvirtinami vertikaliai kas 60 cm ir negali būti plačiau, nes bus neįmanoma padaryti ekovatos storio lygiai su tašais – ji nulyginama pagal karkaso tašų storį. Medinius tašus arba metalinius profilius reikia pritvirtinti ir aplink langų kraštinių perimetrą. Ekovatos sluoksnio perteklius nulyginamas su 70 cm ilgio voleliu ir vėl grąžinamas į aparatą pakartotinai naudoti.


Svarbu, kas 1–1,5 m sudėti horizontaliuosius tašus arba įsprausti atraižas (nebūtinai horizontaliai, galima ir kampu, tik kad nebūtų išlindę už karkaso). Taip ekovata iš pradžių prilips prie konstrukcijos technologinių skersinių.
Rekomenduojama šlapiuoju būdu šiltinti 10 cm ekovatos storiu (ekovatos tankis 40 - 45 kg/m3 ). Jei lyginant karkasą  atsiranda didesni tarpai, tada reikia dvigubinti karkasą ir tankiau sudėti skersinius tose vietose. Kuo storesnis numatomas ekovatos sluoksnis, tuo tankiau turi būti sudėlioti skersiniai. Apačioje karkaso reikalingas horizontalus tašas, kad butu galima aklinai uždaryti apačią.





Šiltinimas šlapiuoju būdu atliekamas tik šiltuoju metų laiku, nes taip klijuojama ekovata turi išdžiūti, o išdžiūvusi tampa kaip plokštė, kurioje nėra siūlių. Ekovata džiūva maždaug 2 – 5 dienas, tai priklauso nuo oro sąlygų. 5 cm ekovatos sluoksnis, esant saulėtoms dienoms ir nedideliam vėjui, visiškai išdžiūsta per dieną. Kai baigtas šiltinimas, ant to paties karkaso pritvirtinama difuzinė plėvelė, prisukamos medinės lystvelės ir palikus ventiliacinį tarpelį tvirtinamos apdailos lentelės. 


Daugiau informacijos apie ekovatą galite rasti - www.termas.lt
Susisiekite - 861122060 ar 862350820



Komentarai