Lengvas spendimas sudėtingoms konstrukcijoms: ką gali atvirų porų poliuretano putos?

Kai susiduriame su iššūkiu „pigiau“ apšiltinti pastatą, termoizoliacinėms medžiagoms skirtos lėšos dažnai laikomos tik piniginėmis išlaidomis. Tačiau investicijos į efektingą energijos vartojimą yra vienas pelningiausių sprendimų. Tinkamai pasirinktos šiltinamosios medžiagos dėka mes galime užtikrinti, kad daugelį metų būsto savininkai galės be rūpesčių gyventi itin šiltame būste. Todėl išlaidos tenkančios šildymui bus gerokai mažesnės.

Kokia termoizoliacinė medžiaga yra energetiškai efektyvesnė ir ekonomiškesnė? Kuris apšiltinimo metodas turėtų būti naudojamas ir taikomas atskiru atveju?  

Ar yra optimalus sprendimas, kuris suteikia ir apjungia viską, ko reikia sandariam apšiltinimui, nepareikalaujančiam ilgalaikių pasiruošimo darbų?

Tokia pažangi šiltinimo medžiaga yra atvirų porų poliuretano putos, kurios pasižymi gera šiluminė varža, sandarumu, vienalyčiu šiltinamuoju sluoksniu. Šia medžiaga galima apšiltinti sudėtingas konstrukcijas per pakankamai trumpą laiką. Atvirų porų poliuretano putos niekuo nenusileidžia mineralinei vatai: pralaidžios garams, bet kartu išlieka sandarios, savyje apjungdamos šilumos bei garso izoliacijos funkcijas. 

Atvirų porų poliuretanas geras pasirinkimas, kai reikia apšiltinti sandariomis medžiagomis, neapsunkinant pastato konstrukcijų, t. y. apkrova tenkanti šiltinamai karkasinei konstrukcijai išlieka minimali.
Ši moderni šiltinimo technologija tinka įvairaus sudėtingumo konstrukcijų pastatams. Atvirų porų poliuretano putomis tolygiai padengiami visi konstrukcijų kampai, sujungimai, sienos ir šlaitinio stogo susidūrimai, sunkiai pasiekiamos vietos. Taip izoliuojamas pastatas bus sandaresnis, nes tai besiplečianti medžiaga, o besiplėsdama pilnai užpildo visus tarpus.

Kitaip nei šiltinant mineraline vata, šiltinant atvirų porų poliuretanu nereikalingos jokios papildomos tvirtinimo detalės, nes putos gerai sukimba beveik su visomis medžiagomis ir paviršiais (mediniais, metaliniais, mūriniais ir kt.). Tai pigus šiltinimas, lyginant su kitais šiltinimo būdais. 

Pastaba: Atvirų porų poliuretanas - šiltinimo medžiaga praleidžianti garus, todėl šią termoizoliaciją patartina apsaugoti nuo tiesioginės drėgmės, įrengiant garo barjerą.

Rezultatai kalbantys patys už save  


Daugiau informacijos galite rasti mūsų internetiniame puslapyje - http://www.termas.lt arba skambinkite telefonu - 861122060

Komentarai