ŠILTINIMO SPRENDIMAI – BIRI CELIULIOZINĖ VATA ECOWOOL



Estijoje pagaminta biri celiuliozinė vata ECOWOOL - pasižymi puikiomis izoliacinėmis charakteristikomis, pranokstanti daugumą izoliacinių medžiagų su panašiomis savybėmis. Pasyvių ir energetiškai efektyvių pastatų statytojai visame pasaulyje renkasi celiuliozės pluošto vatą, siekdami užtikrinti gerą šilumos varžą ir žemas šildymo kainas.

ECOWOOL celiuliozės pluošto vata gaminama iš makulatūros be spaudos dažų ir priklauso sunkiai užsiliepsnojančių degių medžiagų grupei pagal klasifikacijas ir bandymų rezultatus.
Šios vatos gamyba vyksta iš natūralių medžiagų, todėl ji tinka pastatams, kuriuose gyvena žmonės su įvairiomis dažnai pasireiškiančiomis alergijomis.



ECOWOOL biri celiuliozinė vata supakuojama po 

13,6 kg (±1,0 kg) į gamyklinio popieriaus maišus.
Pagrindiniai birios celiuliozinės vatos ECOWOOL techniniai parametrai:
Techninės specifikacijos
Eksploatacinės savybės
EN standartas
Šiluminė varža
Šilumos laidumo koeficientas (atviri horizontalūs paviršiai, sausu montavimo būdu)
λD: 0,0392 W/(m·K), kai tankis 28 - 44 kg/m³
L028 sertifikatas EVSEN 12667
Šilumos laidumo koeficientas (uždarose konstrukcijose, kai tarpas 200 – 400mm, sausu montavimo būdu)
λD: 0,0392 W/(m·K), kai tankis 38 - 70 kg/m³
L028 sertifikatas EVSEN 12667
Šilumos laidumo koeficientas (ant atvirų vertikalių konstrukcijų, šlapiu montavimo būdu)
λD: 0,0392 W/(m·K), kai tankis 40 - 65 kg/m³
L028 sertifikatas EVSEN 12667
Degumas - reakciją į ugnį
Euro klasės charakteristika
B-s1, d0 (sunkiai degi)
EVS-EN 13823:2010 ir EVS-EN ISO 11925-2:2010
Kokybės valdymas yra sertifikuotas pagal
ISO 9001:2015
Aplinkos vadybos sistema yra sertifikuota pagal
ISO 14001:2015
Gamybos ir bandymų procedūros pagal Europos Sąjungos standartus EVS-EN 15101-1 ir EVS-EN 15101-2.



Biri pučiama celiuliozės vata ECOWOOL naudojama:
  • stogų, perdangų, sienų ir grindų apšiltinimui;
  • naujos statybos bei renovuojamuose gyvenamosios, civilinės, pramoninės, žemės ūkio paskirties pastatuose;
  • vaikų darželių, mokymo įstaigų ir ligonin apšiltinimui, kaip kokybiška ir nealergizuojanti termoizoliacinė medžiaga;
  • įvairios paskirties pastatuose šilumos, garso bei vėjo izoliacijai.
Produkto ypatumai:
Ekovata ECOWOOL panaudojimo atitvarų apšiltinimui efektyvumas priklauso nuo jos įvedimo į atitvarą technologijos. Naudojami ir skiriami šie mechanizuoto termoizoliacinės medžiagos įvedimo į atitvaras technologijos būdai:
  • Sausas
  • Šlapias
  • Šlapias klijinis
Jų panaudojimo tikslingumas priklauso nuo atitvaros konstrukcijos. Visiems būdams naudojamas tokios pačios įrangos komplektas. Daugiau informacijos apie kokybišką šiltinimą ekovata sausu ar šlapiu būdu rasite mūsų puslapyje - www.termas.ltBiri celiuliozinė vata ECOWOOL, pučiama su vandeniu ir klijais, labai plačiai naudojama ir kaip antikondensacinė danga (nešildomų metalinių ir gelžbetoninių konstrukcijų pastatams).

Produkto privalumai:
  • Žaliava, iš kurios gaminamas ECOWOOL produktas - celiuliozės pluoštas, todėl ekovatai būdingos medienos savybės. Medžiagos smulkiapluoštė struktūra pasižymi mažu oro pralaidumu. Pagrindinė ir svarbiausia jos savybė yra mažas laidumas šilumai, kurį apibūdina šilumos laidumo koeficientas.
  • ECOWOOL vatos drėgmė priklauso nuo ją supančios aplinkos, t.y. jos drėgmė keičiasi kaip ir medienos. Mediena veikia kaip drėgmės “reguliatorius”, konstrukcijose atsiradusią perteklinę drėgmę ekovata absorbuoja neviršydama natūralios medienos drėgmės kiekio. Šios ECOWOOL termoizoliacinės savybės neleidžia pastatų atitvarinėse konstrukcijose susidaryti kondensacinei drėgmei. Tokiu būdu sumažina šilumos tiltus ir prailgina statinio tarnavimo laiką.
  • ECOWOOL yra pagaminta iš natūralių medžiagų, naudojant specialią formulę, kurioje dauguma boro junginių buvo pakeisti kitomis druskomis. Medžiaga – nealergizuojanti.
  • Turi ilgalaikį atsparumą nedidelei liepsnai (kurios aukštis - iki 20 mm) ir tiesioginio gaisro metu ji šilumą išskiria lėtai ir ribotai.
  • Antiseptikai, įeinantys į ekovatos ECOWOOL sudėtį, medines konstrukcijas apsaugo nuo puvimo, pelėsio ir grybelinių ligų, neleidžia veistis graužikams. Taip garantuojamas medžiagos tarnavimo ilgaamžiškumas.
  • Ekovata ECOWOOL gerai izoliuoja garsą, todėl yra naudojama patalpų apsaugai nuo triukšmo. Ji užpildo visus tarpus ir plyšius, sudarydama ištisinį besiūlį sluoksnį, o tai svarbu įrengiant garso izoliaciją tarp patalpų.
  • Šiltinant celiuliozės pluošto vata ECOWOOL nėra poreikio montuoti garus izoliuojančio sluoksnio, nereikia papildomai sandarinti jungtis, o tai mažina montavimo darbų laiką ir kainą. Taigi, ECOWOOL yra prieinamos kainos.



Jei turite klausimų ar norite, kad šiltinimo darbai ekovata ECOWOOL būtų atlikti kokybiškai ir greitai - kreipkitės į mus, šiltinimo profesionalus. Mes galime:
  • kokybiškai atlikti šiltinimo darbus ir turime visą tam reikiamą šiuolaikinę įrangą,
  • atlikti sandarumo bei termovizijos tyrimus, teikiame konsultacijas,
  • patarti kaip ištaisyti esamus defektus ir esant pageidavimui juos patys ištaisome.
  • dirbame visoje Lietuvoje.
  • suteikiame atliktiems darbams garantijas. 
Daugiau informacijos galite rasti mūsų internetiniame puslapyje - http://www.termas.lt arba skambinkite telefonu - 8 61122060