Mažai energijos naudojantis karkasinis namas: izoliuota natūrali šiluma ir ilgalaikis sandarumas


Neabejotinai kyla klausimas - kokie yra pagrindiniai spendimai link kokybiškai apšiltinto ir sandaraus karkasinio namo?

Taigi, visų pirma reikia pasirūpinti, kaip sumažini šilumos nuostolius per išorines pastato atitvaras: sienas, stogą, grindis ir t.t. Medinio karkasinio namo sienoms, pertvaroms, stogams – būdingas lengvumas. Todėl tarpus tarp karkaso elementų užpildančiai šilumos izoliacinei medžiagai keliami padidinti reikalavimai. Ji turi būti - nedegi, laidi vandens garams bei puikiai izoliuoti šilumą ir garsą.

Geriausiai tinkamos karkasinio namo apšiltinimui ir mūsų praktikoje plačiai naudojamos natūralaus pluošto šiltinimo medžiagos:
biri medienos plaušo pučiama izoliacija „Steico zell
biri stiklo pluošto pučiama mineralinė vata be rišiklių „Knauf Insulation“, „Isover InsulSafe
biri celiuliozės pučiama vata „Werrowool“,  Balticfloc
biri akmens pluošto pučiama mineralinė vata „Paroc




Trumpai apžvelgsime - kodėl verta karkasinį namą šiltinti šiomis medžiagomis

Visos paminėtos šiltinimo medžiagos atitinka būtinus reikalavimus norint kokybiškai apšiltinti lengvas karkasines konstrukcijas (sienas, stogus, palėpes, perdangas ir t.t.). Pasižymi puikiomis šilumą izoliuojančiomis savybėmis tiek žiemą, tiek vasarą bei gerai izoliuoja garsą. Tinkama medienos, stiklo, akmens ir celiuliozės vatos pluoštų struktūra (t. y. vatos plaušai susispaudžia visomis kryptimis) garantuoja ilgalaikį stabilumą net esant dideliems izoliacijos sluoksniams. Savo savybių dėka užtikrina drėgmės reguliavimą ir pralaidumą garams.

Taipogi minėtomis pučiamosiomis vatomis galima padengti visų gylių ir storių šiltinamąsias vietas ne tik efektyviai be siūlių (t. y. nepaliekant jokių „šilumos tiltelių“), bet ir taupiai be jokių atraižų.

Paminėsime dar vieną privalumą – medienos, stiklo, akmens ir celiuliozės vatomis karkasinių namų apšiltinimą galima atlikti ištisus metus, nepriklausomai nuo aplinkos temperatūros. O didelės apimties šiltinimo darbus gebame atlikti labai greitai bei suteikiame garantijas.

 

Sekantis žingsnis - sandarumas, kuris yra ne mažiau svarbus kalbant apie energiškai efektyvų namą. Karkasinį namą greičiau pastatyti, paprasčiau apšiltinti, bet sunkiau pasiekti gerą ilgalaikį namo sandarumą.

Taigi, jeigu nusprendėte turėti pasyvų karkasinį namą, neleistinos jokios mažos skylutės. Todėl būkite atidūs, nes net nedidelis paliktų bendras skylučių plotas (tik keliasdešimt centimetrų) gali pridaryti jūsų namui žalos. Šaltuoju laikotarpiu per šias skylutes išeina „brangus“ šiltas oras ir dar sušlapina konstrukciją dėl susidarančio kondensato. Ko pasekoje, gali pradėti pelyti ir pati vata, ir sienos. Tai stipriai gadina izoliacinės medžiagos charakteristikas bei griauna jūsų pasyvaus namo lūkesčius.

Tam, kad konstrukcinis „sumuštinis“ energiškai  veiktų be priekaištų, darbai turi būti atlikti labai kruopščiai, panaudojant kokybiškas termoizoliacines ir sandarinimo medžiagas: sandarinimo juostas, vėjo bei garo izoliacijos plėveles, hermetikus.

Jeigu nusprendėte pasiekti gerų ir ilgalaikių sandarumo rezultatų naudokite profesionalias sandarinimo medžiagas. Jos yra patikimos, medžiagos turi nepalyginamai geresnes sandarinimo savybes bei ilgaamžį patvarumą.

Pilną sandarinimo prekių sąrašą galite rasti čia - www.termas.lt


Reikalinga profesionalo konsultacija? - skambink - 861122060, el.p. siauliai@termas.lt

Komentarai