Misija įmanoma: sandariai apšiltintos grindys


Sveiki

Šaltuoju metu laikotarpiu sulaukiame daug skambučių, kai klientai apibūdina savo situacijas taip: į kambarius pro senas grindis skverbiasi šaltis ir drėgmė, šąla kojos, nesilaiko šiluma namuose, kampuose auga pelėsis. Kaip galima gerai ir greitai išspręsti šią problemą?

Visi žinome, kad nesandariuose pastatuose, oras dėl temperatūrų ir slėgių skirtumo, per atitvarose esančius įvairius plyšius, „vaikšto“ natūraliai. Net apšiltinus viršutines atitvaras (sienas, lubas), šiltas oras randa išeitį – nesandarias angas. Dažnai šį procesą neigiamai sustiprina dar vėjas, įpūsdamas šaltą orą per įvairius nesandarumus po senomis grindimis. Tokių grindų paviršius nuolat būna šaltas, jaučiama nepageidaujama drėgmė, atsiranda palanki terpė augti pelėsiui, mažėja konstrukcijų ilgaamžiškumas, didėja išlaidos šildymui ir t.t.
Išeitis viena – reikia šiltinti grindis.


Taigi, kalbėsime siaurai aktualia grindų šiltinimo tema: pirmo aukšto senos šalčiu kvėpuojančios grindys, kai jose nėra tuščio oro tarpo ir šiltinimas iš pogrindžio - neįmanomas (nėra rūsio ar kt.)


Klientai klausia – ar įmanoma sandariai apšiltinti tokias grindis? Sakome - taip!

Tinkamiausias būdas nagrinėjamoje situacijoje – grindų šiltinimas uždarų porų poliuretanu iš viršaus. Toks grindų šiltinimas apjungia ir išsprendžia dvi pagrindines užduotis:
1. Sustabdyti šalto oro įsiskverbimą per grindų nesandarumus;
2. Padaryti, kad grindų paviršius taptų šiltas ir tvirtas.

Senų grindų šiltinimui iš viršaus nereikalingas didelis pasiruošimas, t. y. galima uždarų porų poliuretano putas purkšti tiesiogiai ant stabilaus pagrindo: betono, plytelių ir pan. Jeigu jūsų grindis dengia medinės lentos ar kita sena danga, patartina ją nuardyti. Likęs grublėtas betoninis pagrindas užpurškiamas vientisa ir tvirta monolitine danga. Uždarų porų poliuretano putų šiltinamasis sluoksnis neturi jokių sujungimų, siūlių ar tarpų, kurie yra tarsi "kelias" šalčio ir žalingos drėgmės prasiskverbimui į pastato vidų.

Svarbu. Vidinis grindų šiltinimo sluoksnis turi persikeisti su išorinių sienų šiltinimo medžiagomis (t.y. grindis padengiantis uždarų porų poliuretano putų šiltinamasis sluoksnis turi baigtis užkildamas 10 – 15 cm ant vidaus sienų). Tokiu būdu sudaromos tinkamos kliūtys žalingiems „šalčio tilteliams“.



Tiems, kas dar dvejoja - ar šiltinimas uždarų porų poliuretano putomis tikrai tinkamiausias jų senoms grindims, norime trumpai išvardinti tokio šiltinimo naudą:
  • tai moderni šiltinimo medžiaga, kuri savyje sujungia šilumos, hidroizoliacines bei garso izoliacijos funkcijas;
  • uždarų porų poliuretano danga – vienalytė, taigi nereikia papildomai sandarinti jungtis ar naudoti papildomas tvirtinimo priemones, garo izoliacinę plėvelę ar kitas priemones (kas didina montavimo darbų laiką ir kainą);
  • pasižymi aukštomis sandarumo savybėmis (t. y. pagerinamas pastato sandarumas);
  • medžiaga puikiai sukimba su šiltinamuoju paviršiumi;
  • mažas šilumos ir garų pralaidumas (aukšta šiluminės varžos vertė, padedanti išsaugoti šilumą pastato viduje)
  • reikalingas mažesnis apšiltinimo sluoksnis, kad būtų pasiektas tas pats norimas rezultatas lyginant su kitomis šiltinimo medžiagomis;
  • didelis šiltinimo medžiagos tankis užtikrina atsparumą tiesioginėms apkrovoms (vaikščiojimui, gniuždymui ir kt.), o tai garantuoja patvarumą ir ilgą tarnavimo laiką.


                   Reikalinga konsultacija? - skambink - 8 611 22060, el.p. siauliai@termas.lt

Komentarai